Om oss

Vi är ett litet konsultföretag med människan i fokus. Vi verkar främst i Jämtland och drivs av viljan att inom våra verksamhetsområden utvecklas tillsammans med våra kunder.

Vi utgår dagligen från Offerdal där vi har vår bas, trots det finns många av våra uppdragsgivare i Östersund. Vi verkar mer än gärna i den jämtländska glesbygden. Där vi kan vill vi gärna bidra till både tillväxt och en långsiktig utveckling för människor, företag och de orter där vi verkar.

Våra verksamhetsområden

Inom IT arbetar vi med allt från leverans av nyckelfärdiga IT-miljöer till nätverksinstallationer och ren problemlösning i befintliga anläggningar. Vi levererar och installerar hårdvara och mjukvara, implementerar molntjänster och kan även fungera som den sammanhållande länken kring all teknik inom företaget. Våra uppdragsgivare är företag inom de flesta branscher. Men i vissa fall åtar vi oss också uppdrag åt privatpersoner som är behov av professionell hjälp, är ute efter en företagsliknande IT-miljö eller bara ett robust trådlöst nätverk i sin hemmiljö. Till privatkunder har vi givetvis möjlighet att erbjuda våra tjänster med RUT-avdrag.

Inom vårt arbetsområde Elteknik/Automation arbetar vi med konstruktion, dokumentation, programmering och driftsättning av allehanda styrutrustning. Det kan gälla allt från den enklaste pumpautomat, till CNC-maskiner och hela reningsverk.

Claes Nordquist

Jag har en bakgrund som automationsingenjör, och arbetade under mina första 10 arbetsår som konsult mot den tunga industrin. De kunder jag arbetade med fanns i första hand i Ljungandalen och Sundsvallsområdet och bestod av allt från kemisk processindustri och fjärrvärmeverk till mekaniskt tillverkande industri. Jag arbetade med hela leveranskedjan från offertarbete till driftsättning och överlämning av anläggningarna till beställaren.

Däremellan bestod det dagliga arbetet av konstruktion, dokumentation, programmering av styrsystem, montageledning, mm.

Efter 10 lärorika år så ledde livet mig till nästa fas. Jag påbörjade då en ny 10-årig resa, denna gång inom IT-sektorn. Efter en kortare tid på en av Östersunds konsultfirmor, landande jag på Jamtport webbhotell. Där fick jag nöjet att arbeta med otroligt duktiga kollegor och mitt IT-intresse fick blomma ut till fullo. Det var med facit i hand en fantastisk resa, både personligt och vad gäller företagets utveckling
Jag arbetade där i första hand med teknisk drift av allt förekommande i den egna serverhallen, såsom servrar (Linux/Windows), nätverk, virtualisering, mm. Men givetvis gick även en del av tiden till allt annat som brukligt är på ett företag av den storleken, såsom offertarbete/avtal/försäljning, support och administration.

Efter 20 år i teknikens tjänst så tog jag en välbehövlig paus och kosan styrde mot fjällvärlden. Jag arbetade där under fyra år på Sveriges 5:e största skidanläggning, med allt från snöläggning och liftunderhåll till gästservice och personalledning.

Claes Nordquist profilbild

En gång tekniker, alltid tekniker!

Med andra ord så kan man inte blunda för sina intressen och fallenheter. Med denna verksamhet vill jag med den kunskap och erfarenhet jag har i ryggen, driva en långsiktig verksamhet inom mina teknikområden.

Tveka inte att kontakta oss för mer information och förhoppningsvis en grogrund för framtida projekt.